România este una din primele 12 țări din UE care emit diplome pe European Blockchain Services Infrastructure (EBSI)

Membrii echipei EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain suntem mândri de realizările din primele 14 luni de implementare, care includ și demonstrarea cu succes a emiterii de diplome universitare pe European Blockchain Services Infrastructure (EBSI), în cadrul evenimentului EBSI Demo Day, din 31 mai. 

Alături de colegi din Grecia și Franța am colaborat îndeaproape în cadrul EBSI Early Adopters Programme, lansat în 15 iulie 2021, sub coordonarea profesionistei echipe EBSI și cu sprijinul walt.id

Echipele din cele 3 țări am dezvoltat împreună un scenariu transfrontalier, în care Anca, o studentă absolventă a studiilor de licență de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale,  Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT), aplică pentru un Master la Universitatea din Atena, apoi pentru un doctorat la Universitatea din Lille. 

Diplomele sunt emise pe EBSI la cererea studentei și sunt stocate în wallet-ul propriu, ea putând face astfel dovada lor pentru continuarea studiilor sau pentru angajare. 

Se poate urmări prezentarea scenariului de mai sus, denumit Demo 2, în înregistrarea EBSI Demo Day, min 42.

Demonstrația a inclus relatarea Ancăi despre parcursul său educațional, cu pașii pe care ar trebui să ii parcurgă orice student într-un scenariu similar.

Universitatea Poltehnica Timișoara face parte astfel din grupul pionier al 20 de universități și două alianțe europene care emit credențiale verificabile pe EBSI ca Trusted Issuers (TIs), iar UEFISCDI, care administrează Registrul Matricol Unic, este Trusted Accreditation Organization (TAO).

În perioada următoare, vom organiza workshop-uri/întâlniri cu universități, instituții, companii, organizații pentru prezentări ale sistemul național de emitere de diplome și micro-credențiale pe EBSI, implementat de EBSI4RO.

De asemenea, evenimente și cu colegii din Grecia și Franța și vă invităm pe cei interesați să ne contactați pentru a deveni noi EBSI Adopters.

Mulțumiri, felicitări și succes colegilor din 
Franța: Perrine de Coëtlogon – Université de Lille, Luc Jarry-Lacombe – BCdiploma | Blockchain Credentials SolutionsRENATER
Grecia: Fay PanoutsopoulouPanos Louridas, Foteinos Mergoupis-Anagnou – GRNET – Greek Research & Technology Network.

De asemenea, mulțumiri echipelor EBSI – Lluís Alfons Ariño MartinDaniël Du SeuilRobert Czarny, Maxine Lemm, Angela AntonescuJose Manuel Panizo PlazaAlen HorvatHennie BulstraSaky KourtidisIulian Nita, PhD
WaltID – Fatima BeronDominik Beron.

Succes tuturor echipelor ce au participat EBSI Early Adopters Programme, intre iulie 2021 și mai 2022.

În 10 august 2022, echipa EBSI4RO a primit diploma de participare la EBSI Early Adopters.

Echipa EBSI4RO:
Cosmin CioranuElena Stefania Nicolaescu – UEFISCDI
Radu VasiuDiana AndoneCarmen HolotescuVictor HolotescuAndrei TernauciucGabriela GrosseckUPT

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.