Vă invităm să participați la mini cursurile online masive deschise (miniMOOC) dezvoltate în cadrul proiectului “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain”, de către partenerii UEFISCDI și UPT.

Scopul acestora este facilitarea cunoașterii și adoptării tehnologiei Blockchain și a infrastructurii europene de servicii Blockchain (European Blockchain Services Infrastructure – EBSI), de către cetățeni, firme, instituții și administrație.

  1. Tehnologia Blockchain. Aplicații în diferite domenii și în educație – Carmen Holotescu și Diana Andone, UPT;
  2. Priorități și programe EU legate de Blockchain. Proiecte Blockchain în România – Carmen Holotescu, Diana Andone, UPT;
  3. Specificații tehnice și use-cases EBSI – Carmen Holotescu și Victor Holotescu, UPT;
  4. Diploma use-case – Victor Holotescu și Andrei Ternauciuc, UPT; Cosmin Cioranu, UEFISCDI;
  5. Dezvoltarea și testarea aplicațiilor EBSI – Victor Holotescu și Andrei Ternauciuc, UPT; Cosmin Cioranu, UEFISCDI.

MiniMOOC-urile au fost lansate în august 2022, înscrierea putând fi făcută oricând. Fiecare miniMOOC poate fi parcurs într-o săptămână, în 2 ore de lucru, ceea ce presupune studiul materialelor și a resurselor, realizarea de activități, unele colaborative. 

Finalizarea cu succes a acestora va fi recunoscută cu open badges și cu micro-credențiale pe EBSI.

Se poate ca miniMOOC-urile să fie folosite de cadre didactice la diferite discipline, deci integrate în cursuri tradiționale – vă rugăm să ne contactați pentru a discuta și a face experiența cât mai utilă pentru studenții dvs.

Vă invităm să vă creați cont pe platforma Unicampus și apoi să vă înscrieți la miniMOOC-uri.

Platforma are o aplicație mobilă Unicampus, pe care o puteți instala și utiliza pentru accesarea comodă de pe mobil/tabletă a miniMOOC-urilor.

Echipa EBSI4RO