Proiect comun UEFISCDI și UPT

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și Universitatea Politehnica Timisoara (UPT) derulează în parteneriat proiectul “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain”, începând cu data de 1 aprilie 2021. Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană, prin Innovation and Networks Executive Agency, Department Connecting Europe Facility (CEF) și are o durată de implementare de 2 ani. #ebsi4ro

Activitățile principale vor fi instalarea unui nod EBSI și implementarea unui sistem prin care se va pilota emiterea pe EBSI – European Blockchain Services Infrastructure de diplome universitare (integrate cu RMU – Registrul Matricol Unic) și micro-credite.

De asemenea, se vor derula traininguri și cursuri online masive deschise pe platforma UNICAMPUS a UPT (http://unicampus.ro), pentru universități, instituții și companii, pentru familiarizarea cu tehnologia Blockchain și cu dezvoltarea de aplicații pe EBSI, pentru domeniul public și privat.

Despre proiect pe site-ul UPT: Proiect comun UEFISCDI și UPT.